Gastronomía galega nas Rías Baixas

Pratos típicos – Cangas

A gastronomía de Cangas do Morrazo está intimamente determinada polos recursos que proporciona o seu territorio, destacando os peixes e mariscos que se pescan nas súas costas. Fiel á cociña galega, ofrece tamén pratos típicos como a empanada galega, o lacón con grelos e os callos con garavanzos. Entre as súas sobremesas predilectas, destacan o leite frito, as filloas e a tarta de queixo.


O marisco degústase todo o ano, dende os mexillóns das bateas, as ameixas, os berberechos ata as centolas, percebes, ostras ao natural, etc. Estes suculentos menús que ofrecen, adóitanse degustar acompañados dos afamados tintos de Donón e o Albariño de Hío.

Ler máis Ler menos

Feiras gastronómicas en Cangas

Ao longo do ano, Cangas de O Morrazo acolle numerosas festas gastronómicas que promocionan os produtos típicos do lugar e fomentan o desenvolvemento da hostalaría e o comercio local.


FEIRA DO PERCEBE
Nesta feira participan unha ducia de restaurantes da localidade que ofrecen a posibilidade de degustar este exquisito manxar do mar preparado de múltiples maneiras.
FEIRA DA QUEIMADA EN O HÍO
FEIRA DA TAPA EN CANGAS SABE BEN
Esta feira se celebra na Praza de Abastos de Cangas e participan arredor de 40 establecementos, que elaboran tapas con receitas únicas e innovadoras a base de produtos locais.

Ler máis Ler menos

Produtos de Calidade – Vigo

No éxito da cociña viguesa conflúen varios factores: a riquísima tradición da cociña galega, unha das máis variadas, saborosas e recoñecidas de España; a diversidade de opcións gastronómicas; e o excepcional Porto de Vigo, que fornece a mellor materia prima á nosa lonxa, mercados de abastos e restaurantes.


Non é raro que os produtos do mar sexan os grandes protagonistas de todos os pratos si se teñen en conta os 1500 km de costa, as numerosas rías e un dos principais portos pesqueiros de Europa.
O exquisito e recoñecido marisco e peixe fresco, acabado de pescar e recibido no porto dende todos os mares, converteuse en tapa: preparado segundo a tradición ou co singular saber da cociña de autor. Trátase dun exquisito manxar que se pode desfrutar tanto nos restaurantes máis selectos como nos modernos bares de tapas, nas tabernas tradicionais ou na terraza de calquera bar, ao mediodía ou ao anoitecer.

Ler máis Ler menos

Ferias gastronómicas en Vigo

Cada ano, nesta festa véndense 40 variedades diferentes de marisco, a prezos moi accesibles. Todo aderezado con postos de artesanía e baile folclórico, de xoves a domingo. Na Festa do Marisco hai servizo take away que permite levar a mariscada a calquera lugar nunha práctica caixa.