ILLA DE ONS

GASTRONOMÍA

Polbo «á illa», Casa Checho…

» Gastronomía na Illa de Ons

Os grandes pratos da cociña galega nunca foron elaborados nin pola nobreza nin polos intelectuais, senón por labradores, mariñeiros e amas de casa. Se hai un lugar en Galicia onde isto pervive dunha maneira máis auténtica e tradicional é, sen dúbida, na Illa de Ons, onde aproveitando a extraordinaria materia prima que ofrece a terra e o mar, a gastronomía converteuse nun dos seus principais atractivos turísticos. Trátase do destino perfecto para os amantes da cociña máis tradicional e auténtica.
A sabedoría popular permitiu que sigan predominando os produtos locais, cociñados con sinxelas receitas para que cada cousa saiba ao que é. Pero a sinxeleza non impide que na maioría dos pratos resulte patente o enxeño. O seu prato estrela é o polbo, preparado en caldeirada ou “ á feira”.
 
Con todo, tamén se poden degustar outros produtos frescos do mar de primeira categoría, froito da pesca artesanal e da tradición desta illa, como son a robaliza, as ameixas, as navallas ou as zamburiñas.
 
O inconfundible sabor dos seus pratos fará as delicias de calquera padal. Ademais, o viaxeiro verase sorprendido pola calidade dos seus viños, especialmente os brancos das Denominacións de Orixe Rías Baixas ou Ribeiro; das súas sobremesas, feitos de forma artesanal e das súas impresionantes vistas ao mar.
 
Para poder apreciar a gastronomía do lugar en todo o seu esplendor e realizar unha viaxe culinaria a través do recordo e a tradición, a illa dispón dun restaurante onde se elaboran os pratos máis representativos. “Casa Checho” é un establecemento onde a calidade é superior ao prezo e o ambiente ten aromas de familia.

Os peixes e mariscos frescos do día son a especialidade da casa; as súas sinxelas e tradicionais elaboracións, a súa sinatura. A caldeirada de polbo e a empanada de millo con zamburiñas son o seu principal sinal de identidade.

Datos de contacto: Curro 10 Aptdo.36930 Teléfono: 986687698

» Casa Checho

» Polbo «á illa»

A pesca ten sido a actividade máis importante dos illeiros desde as súas orixes e converteuse no principal sinal de identidade. O polbo, pescado con artes milenarias, é o principal protagonista da súa gastronomía, cativando a todos aqueles que se desprazan á Illa de Ons para degustar este prato único e incomparable.
Entre as diferentes variedades de preparación a máis tradicional é en caldeirada. Esta receita fusiona os ingredientes tradicionais da illa: o polbo e as patacas, que se regan cunha salsa feita con aceite, allo, cebola e pemento moído.

NON ESPERES MÁIS…

RESERVA AGORA O TEU BILLETE

O billete para o destino dos teus soños

- +
- -
- +

AVISO IMPORTANTE

SE VAS VIAXAR ÁS ILLAS CÍES OU Á ILLA DE ONS A PARTIR DO 15 DE MAIO (EXCEPTO CAMPISTAS), antes da compra do billete, debes obter a autorización solicitada pola Xunta de Galicia, na que che facilitarán o código pre-reserva (necesario para adquirir o billete do barco).

TAMÉN PODES DESFRUTAR DE...